Inspirationsdag för breathwalkinstruktörer

Inspirationsdag för breathwalkinstruktörer

Level: Experience needed

INSPIRATIONSDAG FÖR BREATHWALKINSTRUKTÖRER

I felt my lungs inflate with the onrush of scenery—air, mountains, trees, people. I thought, ‘This is what it is to be happy.’
—Sylvia Plath, The Bell Jar

Varmt välkommen till inspirationsträff! En dag för att fylla på med ny kunskap,  inspireras och umgås.

Vi kommer pröva ett nytt breahtwalkpass, dela med oss av erfarenheter och prata om frågeställningar kring att hålla klasser mm. Om du vill så finns det möjlighet att vara med på en workshop om hur man kan öka sin energi, Qi utifrån kinesisk medicin och yogarörelser.

Datum: 25 maj 2019

Programmet

Vi kommer umgås, dela erfarenheter och gå breathwalk och äta tillsammans.
 
Vi kommer också under en stund få ta del av sjukgymnasten Ina Sands erfarenheter av att leda breathwalkgrupper. Ina är specialiserad inom mental hälsa och psykosomatik psykiatri. Anna Poock kommer berätta lite om forskning om hur naturen påverkar hälsan. Anna är specialistsjuksköterska inom anestesi, vandringsledare, breathwalkinstruktör och gör sin Masterutbildning inom miljöpsykologi på SLU.
Program
09.30 – 10.45 Vi börjar dagen utomhus med en breathwalk.
11.00-12.00 Vi får ta del av forskning om naturens påverkan och erfarenheter av att leda breathwalk.
12.00-13.00 Vi äter enkel vegansk lunch tillsammans (utomhus om det är vackert väder) . Maten glutenfri och nötfri.
Pris: 185 kr ( självkostnadspris).
 
För mer information: www.yogadimensions.se
För att boka: https://forms.gle/YeYquQu2rqpMvxhc6
För den som vill så har vi en workshop ( också på Stockholms Kundaliniyogacenter) 13.30-17.30 om Qi – kinesisk medicin och kundaliniyoga med mig Camilla och Peter Torssell. Peter Torssell är studierektor på Akupunkturakademin och har privat mottagning i Sollentuna sedan 1988. Peter har skrivit boken ”Kinesisk kostlära”. Bachelor of chinese medicine, Jiangxi university of TCM.
Om workshopen:
I den här workshopen får du lära dig mer om hur man ser på qi ur ett klassiskt kinesiskt perspektiv och hur du kan påverka qi i dig själv och i samhället. Vi gör kundaliniyoga och meditation för att stärka vår qi och prana. Vi tittar på övningarna utifrån den kinesiska medicinen.
 
Passar dig som har erfarenhet av kundaliniyoga, yogalärare från olika traditioner och breathwalkinstruktörer som vill fördjupa sin förståelse för hur rörelse, mat och andningsövningar påverkar.
 
( Ord.pris 575 kr. För breathwalkinstruktörer: 475 kr) Boka före den 8 april.
 
Läs mer: http://yogadimensions.se/portfolio/qi-prana-workshop-kinesisk-medicin-yoga/
Adress: Stockholm Kundaliniyogacenter, Reimersholmsgatan 79, Stockholm. Hitta hit:
Stockholm Kundaliniyoga Center ligger alldeles vid vattnet. När du kommer över bron till Reimersholme är det bara att följa gatan rätt fram, du är på Reimersholmsgatan. Gå den rätt upp, det är en liten backe. När gatan utmynnar i en vändplan kommer du att se en liten gångväg ner åt vänster, ner mot vattnet. Följ den och skyltarna som säger 79. Det tar ca 2 min att gå härifrån.
 
Väl framme vid huset går du in genom entrén till huset och sen gå två trappor ner.
 
Om du kommer kommunalt stannar buss 4 uppe på Långholmsgatan, buss 66 och 54 åker ända till vändplanen på Reimersholmsgatan.
 
Varmt välkommen!
 
Camilla Lund Elander
Tel: 070-7744886
www.yogadimensions.se

 

Pris: 185 kr inkl lättare lunch.

För breathwalkinstruktörer som utbildat dig hos Yoga Dimensions.

 

Om eftermiddagens workshop

Qi & prana – Hur du kan öka din kraft med Kinesisk Medicin & yoga

The yang qi of the body is like the Sun. If the Sun loses its brilliance, all things on Earth become inactive The Sun is the ultimate yang.This heavenly energy of the Sun surrounds the Earth. And in the body, this means that the yang qi circulates around the center or core and has the function of protecting the body. – The Yellow Emperors Classic of Medicine

 

Det är qi som gör att du lever, som upprätthåller kroppens alla funktioner och som är ligger bakom alla funktioner och aktivitet i Universum. Qi finns överallt och är det som förbinder allt samman. Din qi interagerar ständigt med omvärldens qi.  Att förstå qi och prana är vitalt för den som vill använda  yogan ( och breathwalk) som redskap för läkning för sig själv och andra.

I den här workshopen får du lära dig mer om hur man ser på qi ur ett klassiskt kinesiskt perspektiv och hur du kan påverka qi i dig själv och i samhället.

Vi gör kundaliniyoga och meditation för att stärka vår qi och prana. Vi tittar på övningarna utifrån den kinesiska medicinen.

Passar dig som har erfarenhet av kundaliniyoga, yogalärare från olika traditioner och breathwalkinstruktörer som vill fördjupa sin förståelse för hur rörelse, mat och andningsövningar påverkar.

Datum: Lördagen den 25 maj 2019

Program

13.30-15.00 Kundaliniyoga med Camilla Lund Elander
15.00-17.00 Föreläsning med Peter Torssell  samt återkoppling på det övningar vi gjorde i yogapasset
17.00-17.30 Avslutande meditation

Plats: Stockholms Kundaliniyogacenter, Reimersholmsgatan 79.

Pris: 575 kr. Om du bokar före den 24 mars 475 kr.

Inkl material, te och frukt.

Boka

Peter Torssell är studierrektor på Akupunkturakademin och har privat mottagning i Sollentuna sedan 1988. Peter  har skrivit  boken ”Kinesisk kostlära”. Bachelor of chinese medicine, Jiangxi university of TCM.

Camilla Lund Elander är kundaliniyogalärare och breahtwalkinstruktör. Hon driver Yoga Dimensions som erbjuder fördjupande utbildningar inom kundaliniyoga, breathwalk, kundalini flow och yogaterapi.

 


Recent Projects

Yoga & Detox Edsviken

Nivå: Grundläggande

Kundalini Yoga Therapy Training 2019

Level: Yoga teachers and Therapists