Utbildning till kundaliniyogalärare

Utbildning till kundaliniyogalärare


Take a deep breath, listen to your soul and
come home to yourself.
Don´t miss this opportunity!

”If you want to learn something, read about it.
If you want to understand something, write about it.
If you want to master something, teach it”.

Yogi Bhajan

Kundalini- och Medicinsk Yogalärarutbildning – Steg 1

Deltagaren Maria Lejdeby berättar om sin upplevelse av att gå utbildningen till kundaliniyogalärare

 

Välkommen till en utbildning som utformats med hjärtat, med fokus på ”gamla” yogiska traditioner och hur dessa knyter ann till vad vi vet idag via forskning.

Utbildningen har sin grund i traditionell kundaliniyoga med extra fokus på västerländsk anatomi och den senaste forskningen om yoga och hälsa. Du kommer göra en yogisk och personlig resa guidad av erfarna lärare i en tillåtande miljö. Dina blivande lärarkollegor blir också ofta livslånga vänner.

Vi vet att du redan har allt inom dig för att bli en bra yogalärare och den bästa versionen av dig själv. Du får tillgång till tekniker som stöttar dig att komma i kontakt med din inre lärare och vägvisare. Du är och blir din egen Guru. Guru betyder det som tar dig från mörker till ljus och vi menar att det ljuset finns redan inom dig.

Att välja att gå en utbildning till yogalärare kan innebära stora positiva livsförändringar som i sin tur kan bidra till ett nytt sätt att se på livet. Du kommer få utforska dina intentioner och livsmål och vad utbildningen passar in i dessa. Du kommer att lära dig yogisk anatomi med fördjupade kunskaper om chakrasystemet och de tio kropparna. Du lär dig vackra och effektiva mantran, hur olika yoga- och handpositioner påverkar kropp och sinne. Du får fördjupa dig i många olika yogapass och meditationer som stärker dig såväl kroppsligt som energimässigt.

Målsättningen med utbildningen är att du ska växa både som människa och yogalärare. När utbildningen är klar så är du redo att hålla yogaklasser och du har de teoretiska och praktiska kunskaperna som krävs för att skapa klasser som är trygga, läkande och utvecklande för dina deltagare.

Du behöver inte ha några förkunskaper i yoga innan du påbörjar utbildningen, däremot är det bra om du har lite erfarenhet av kundaliniyoga och/eller medicinsk yoga. Du behöver inte vara vig eller vältränad. Du börjar där du är. I yogan finns ett talesätt ”det handlar inte om du kan nå dina tår eller inte, utan vad du lär dig på vägen dit”. Yoga handlar om ett livslångt lärande där vi successivt får mer och mer kontakt med den klokskap och styrka vi alla har inom oss. Det är en utmaning och samtidigt en gåva att ge sig själv den tid och det engagemang som utbildningen kräver.

Under utbildningen kommer du att uppmuntras till daglig yogaträning samt självstudier mellan träffarna. Mellan utbildningsträffarna har du också träffar via nätet med dina kurskamrater och vid behov finns vi lärare tillgängliga.

Utbildningens innehåll:

Yogans historia och filosofi
Yogapass (kriyor), yogapositioner (asanas), handpositioner (Mudras), kroppslås (bhandas), ögonfokus (dhristi)
Andningstekniker och dess effekt (pranayama)
Meditation och medveten närvaro (mindfulness)
Mantra – läkande ljud och vibrationer
Yogisk anatomi, kroppen som energisystem – chakran och tio kroppar
Västerländsk anatomi och fysiologi
Yogisk mat
Sadhana, humanologi och yogisk livsstil
Aktuell forskning om yogans hälsoeffekter, nationell och internationell
Medicinsk Yoga – kunskap hur yoga kan anpassas till olika behov och förutsättningar

Kursmål:

Goda kunskaper inom kundaliniyogans alla delar för att kunna leda grupper och enskilda individer genom pass och meditationer.
Grundläggande kunskap i anatomi och fysiologi.
Förståelse för den senaste forskningen om hur yoga påverkar oss fysiskt och psykiskt enligt västerländsk medicin.
En personlig utveckling, som gör att du känner din potential och samtidigt en förståelse för dina gränser. Du vet hur och hur mycket du ska utmana dig själv både fysiskt och psykiskt för att må som bäst
En större ”familj” som du känner gemenskap och stöd av även efter utbildningen.

Speciellt med Yogakrafts utbildning

Du blir både certifierad kundaliniyogalärare och instruktör i Medicinsk Yoga till ett mycket bra pris
Lärarna är alltid på plats (Ulrika & Camilla)
Möjlighet att på retreaten träffa deltagare och lärare från andra utbildningar och få träffa Guru Dharam som är en av de mest erfarna yogalärarna inom kundaliniyogatraditionen. Guru Dharam bedriver dessutom en egen yogaterapeututbildning som är mycket uppskattad. Han har 30 års erfarenhet av att lära ut kundaliniyoga samt är utbildad inom kinesisk medicin.
I all undervisning där det är möjligt integrerar vi den österländska och västerländska vetenskapen.
Alla lärare har en lång erfarenhet av att leda utbildningar inom yoga och en bred kunskap inom medicinen (läkare, fysioterapeut etc)

Vi samarbetar med i-sky som har många utbildningar i såväl Sverige som övriga norden och världen vilket gör att det är lätt för dig att ta igen eventuellt missad utbildningshelg

Varför gå en utbildning till kundaliniyogalärare och instruktör i Medicinsk Yoga?

Du lär dig leda andra men också dig själv vilket utvecklar dig som person.
Du får en möjlighet att fördjupa ditt eget yogautövande.
Du lär dig konkreta verktyg som du själv kan använda för att uppnå balans och hälsa i din vardag.
Kundaliniyoga är en uråldrig visdom som är en perfekt träningsform för den moderna nutidsmänniskan.
Kundaliniyoga är en yogaform som växer kraftigt i Sverige och flera lärare behövs och kommer behövas.
Medicinsk Yoga efterfrågas både inom friskvård och hälso- och sjukvården.

Plats: Kursen hålls i centrala Stockholm.

Datum 2018-2019

14-16 december (3 hela dagar)
18-20 januari (3 hela dagar)
15-17 februari (3 hela dagar inklusive Vit tantradag)
15-17 mars (3 hela dagar)
10-14 april (5 hela dagar, retreat preliminära dagar)
10-12 maj (3 hela dagar)

30/8-1/9 ( 3 hela dagar).

20-22 september (3 hela dagar – Instruktörsutbildning i Medicinsk Yoga)

Vi startar kl. 10.00 på fredagen och slutar 16.00 på söndagen.

Utbildningen sträcker sig nästan över ett år och omfattar 7 moduler på tre dagar samt en retreat på 5 dagar. Undervisningstiden är cirka 200 timmar och den totala utbildningstiden är ca 300 timmar (eget övande, hemarbete samt att delta i yogapass ingår).

Upplägget gör det smidigt att passa in utbildningen med ett yrkesverksamt liv. Tiden mellan utbildningshelgerna ger utrymme att bearbeta de nyvunna kunskaperna ytterligare med hjälp av litteratur och själv hinna utöva yoga. Den egna erfarenheten av yoga och meditation är ett viktigt moment i utbildningen och målsättningen är att du skall skapa en egen daglig yogadisciplin.

Investering

Pris: 39 000 kr inkl 25 % moms och då ingår instruktörsutbildningen i Medicinsk Yoga som normalt kostar 7500 kr inklusive moms samt obligatorisk kurslitteratur. Kostnad för mat och logi under retreaten tillkommer med  ca 3500 kr inkl 12 % moms och en kostnad på ca 1250 kr för en meditationsdag (Vit tantra).

Certifiering och diplomering:

Utbildningen till kundaliniyogalärare följer KRI´s (Kundaliniyoga Research Institute) riktlinjer och leder till att du blir internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare. Du blir också diplomerad instruktör i Medicinsk Yoga.

Ansökan
Ansökanskickas in via e-post till Ulrika Berglind (yoga@yogakraft.se).  Din anmälan skall innehålla namn, adress, telefon, ålder, nuvarande sysselsättning och tidigare erfarenhet av yoga. Berätta om ditt intresse av yoga och hur det kommer sig att du vill gå utbildningen. Senaste ansökningsdag är 2018-10-30.

Anmälningsavgiften på 4000 kr (som är en del av den totala kursavgiften) betalas inom en vecka efter att du fått besked om att du har en plats på utbildningen. Anmälningsavgiften återbetalas inte om du väljer att avstå att gå utbildningen. Du kan välja att delbetala utbildningen. För mer information om olika betalningsalternativ kontakta oss. Tillräckligt antal deltagare krävs för att vi ska kunna starta utbildningen. Om utbildningen inte blir av återbetalas hela det inbetalda beloppet. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

 

Om lärarna:

Ulrika Berglind är internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare enligt yogi Bhajan steg 1 och steg 2 och håller nu på med steg 3. Ulrika är leadtrainer inom  Aquarian Teacher trainer Academy och har under många år utbildat kundaliniyogalärare och instruktörer i medicinsk yoga tillsammans med Guru Dharam, I-Sky. Hon är sedan 2006 internationellt diplomerad gravidyogalärare och sedan 2007 diplomerad yogaterapeut.

Ulrika är även legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har bland annat arbetat som lärare på Hälsouniversitetet i Linköping under nästan 20 år. Hon har sedan 1997 fördjupat sig i personlig utveckling och har bland annat utbildat sig i kroppspsykoterapi. Ulrika är en kraftfull lärare med rakhet, humor och värme.  Sedan 2003 driver hon sitt företag Yogakraft i Linköping, Stockholm och Båstad. Ulrika är författare till boken KUNDALINIYOGA för kropp, sinne och själ som gavs ut på ICA Bokförlag 2011.

Guru Dharam är en av världens mest erfarna och uppskattade yogalärarutbildare som under många år studerat direkt med Yogi Bhajan, mästaren i kundaliniyoga. Han har undervisat Kundaliniyoga sen 1980 och är huvudlärare för många olika utbildningar världen över. Guru Dharam är en fantastisk lärare som undervisar med glasklar precision och mycket humor. Han har skrivit boken “The Kundalini Experience” med Darryl O’Keefe och skapat utbildningen Kundalini Yoga Therapy Training där en holistisk förståelse av människan ges. Han har djup kunskap inom orientalisk medicin. Guru Dharam är en av grundarna till International School of Kundalini Yoga, I-SKY, i vars regi han håller sina utbildningar.

Camilla Lund Elander är utbildad kundaliniyoga- och meditationslärare sedan 2006. Camilla driver förtaget Yoga Dimensions där hon löpande arbetar med yogaterapeutiska utbildningar och driver också utbildningar till breathwalkinstruktör. Hon har ett stort intresse för sambanden mellan österländska och västerländska synsätt på kroppen och sinnet.  Hon är utbildad level 2 kundaliniyogalärare. Camillas humor, värme och förmåga att se den enskilda individen uppskattas i hennes klasser och utbildningar. Hon jobbar alltid med att inspirera deltagarna till dagligt utövande av yoga och meditation, utan pekpinnar och med många skratt.

”There is nothing more powerful than Kundaliniyoga to awaken your consciousness, to confront your ego and drop your fears. There is nothing more elegant to build your strength of your nervous system and character. There is nothing more effective to develop the calibre to be happy in the midst of challenge and grateful each moment of life, and there is nothing more profound that takes you to the core of your being to listen deeply and hear the pulse of the Creator in all people and things”

Gurucharan Singh Khalsa
Director of Training Kundalini Research Institute.

 

 


Recent Projects

Kundalini Yoga Therapy Training 2019

Level: Yoga teachers and Therapists

Breathwalkinstruktör 2019

Nivå: Ger certifiering.