Vila! Mjuk rehabyoga

Vila! Mjuk rehabyoga

Nivå: Grund

Vila – Yogisk Rehab

 

Den här kursen passar dig som behöver mjuk yoga för att stärka kroppen och själen. Kanske har du eller har haft stressrelaterade problem att återhämta dig ifrån eller värk som gör att du behöver ta det lite lugnare.  Under yogan blir vi mer lyhörda för kroppens signaler, vilket gör det lättare att korrigera felaktiga rörelsemönster och sänka stressnivåerna i kroppen.

”Camilla har en fantastisk förmåga och närvaro att kunna känna in alla i rummet och med Kundalini ledsaga oss alla efter vars och ens förmåga…Jag och många med mig har ledsagats från sjukdom till hälsa och också fått ett fantastiskt verktyg i Kundaliniyogan för att fortsätta utvecklas” – Kerstin

 

 Fokus är på rörelser och meditationer för att minska stress och värk. Övningar för att komma i balans och stimulerar kroppen till självläkning. Yogaformen är traditionell kundaliniyoga som anpassas efter förmåga och som görs i ett mer stillsamt tempo. I klasserna vävs tankarna kring yogaterapi och kinesisk medicin in för att får större förståelse och kunskap om hur yogan kan hjälpa till återhämtning. Du får yogiska tips för att stilla tankar som snurrar, sova bättre och få stela muskler att slappna av.

De flesta av övningarna kan göras på stol. Inga förkunskaper krävs.

 

”Camilla delar generöst med sig av sina kunskaper under långa pass där man får tid att sjunka in i yogan och efteråt känna att någonting har hänt, i kroppen och sinnet. Efter flera år känner jag att yogan med dess olika rörelser och meditationer har en avgörande inverkan på mitt liv”
– Anne

 

 

Kursen innehåller:

  • Andningstekniker för lugn och stresshantering
  • Rörelser och pass för större flexibilitet med fokus på rygg och nacke.
  • Meditation och avspänningstekniker
  • Övningar för hemträning
  • Ljudfil med ett yogapass och en meditation.

 

För vem?

För alla som vill göra mjuk yoga utan prestation och lära sig mer om hur man kan sänka stressnivåer, minska smärta och sova gott. Passar även dig som har vissa svårigheter att röra dig, har stressproblematik och behöver en mjukare form av träning för att rehabilitera dig.  Passar både dig som yogat tidigare och dig utan erfarenhet.

Hemträning

Under den här tiden uppmanas du att göra övningar hemma, efter din förmåga och möjlighet. 5-15 minuter om dagen kan göra skillnad! Orkar du inte eller kan du inte, så kom bara och njut de dagarna vi ses.Du kommer få en dagbok att skriva och få mejl under perioden med inspiration för att hålla yogan.

Material

Du får en manual med information om yoga, andning och med övningar samt material som skickas via e-post.

Antal tillfällen: 4 st om 2 h.

Tid: Onsdagar 09.00-11.00

Datum: 14 februari, 7, 21 och 28 mars.

Pris: 1100 kr inkl. 6% moms och material. Har du fått rörelse på recept av din läkare är priset 950 kr inkl. moms-

Lärare: Camilla Lund Elander/ YOGA DIMENSIONS

Inga förkunskaper krävs.

Att ta med:

  • Mjuka kläder. Inga skor behövs vi yogar barfota.
  • Vattenflaska med lock.

Adress: Ayurveda Akademien , Åkervägen 1 i Helenelund.

Lärare: Camilla Lund Elander. Camilla är utbildad kundaliniyogalärare och studerar sedan 5 år tillbaka ” Yoga Therapy” och har ett stort intresse för hur yoga och meditation stimulerar kroppen, hjärnan och själen till självläkning.

Boka

 


Recent Projects

Chair yoga with Willem Wittstamm

Level: Experience needed

Kundaliniyoga med Camilla i Vasastan

Nivå: ingen erfarenhet krävs

Midvinter retreat – Nystart 2019!

Level:  lite erfarenhet

Kinesisk Medicin & Kundaliniyoga

Level: Experience needed