Kundaliniyoga – 6 månaders fördjupning

Kundaliniyoga – 6 månaders fördjupning

 

Varmt välkommen till ett halvår med intensiv yoga!

Den här kursen växt fram under en längre  tid, då vi märkt en stor efterfrågan efter att få lära sig lite mer och under längre tid än vad en ordinarie yogakurs erbjuder.  Här får du kunskap om kundaliniyogans tekniker och får utforska dessa genom eget utövande. Du får övningar och meditationer att göra mellan träffarna samt artiklar och texter för dig som vill fördjupa dig mer. Nästan som en yogalärarutbildning, men utan krav på prestation utan ett lärande för  bara din egen skull.

Kursen passar dig som vill ha stöd att komma igång med din yoga regelbundet och som vill utforska vad ett regelbundet utövande kan ge. Du får försjunka i kundaliniyogans tekniker, pass och meditationer och hänge dig åt yogisk filosofi. Du får även kunskap om det yogiska sättet att se på kroppen/sinnet och får utforska yogan praktiskt. Vi blandar teori och praktik, men har fokus på det egna utforskandet och den egna upplevelsen.

Vid varje tillfälle gör vi långa sköna yogapass och meditationer med tid för reflektion och vila. Du får stöd och inspiration för ditt yogautövande med hjälp av artiklar, material, ljudfiler och naturligtvis av gruppen som du delar denna yogiska resa med.  Vi kommer ses en gång i månaden under ett drygt halvår och däremellan online.

Vi tar upp yogisk teori och pratar om hur yogan påverkar oss ur ett västerländskt och österländskt perspektiv och fördjupar oss b.la  i:

  • Fysiska övningar/asanas
  • Pranayam/andningsövningar
  • Meditation
  • Chakrasystemet och kroppen som energisystem
  • Yogisk filosofi
  • Hur yoga och meditation påverkar enligt västerländsk medicin.

 

 

KURSTILLFÄLLEN

Stockholm 17-18  April

Fredag: kl. 09.00-16.30

Lördag: kl. 09.00-16.30

 

15 maj och 12 juni

Fredag: kl 09.00-16.30

22 augusti

Lördag:  kl. 10.00-17.00.

Retreat:  18-20 september

3 oktober- avslutning

 

Retreat: Fredagen den 18 september till söndagen den 20 September.

Vi börjar 16.00 på fredagen och slutar ca 16.00 på söndagen.

Vi träffas online en gång mellan varje fysisk träff och du får varje hemläxan ( ett yogapass & meditation) som ljudfil eller film så du kan lätt följa den hemma.

Vi rekommenderar också att regelbundet gå på kundaliniyoga-klasser om du har möjlighet.

Pris: 12 000 kr inkl. moms och material. Plus: pris för retreaten 3500 inkl. mat och boende. (Vid bokning betalar du 1500 kr i bokningsavgift som dras av från kursavgiften)

Retreat: Vi bor i ett hus 1,5 timme utanför Stockholm. Enkelt boende med delat badrum, där du tar med lakan etc.  Vi lagar mat tillsammans.  Maten är vegetarisk, mestadels vegansk och glutenfri.

För vem: Kursen riktar sig till dig som vill veta mer och fördjupa dig inom kundaliniyoga. Passar dig som vill ha stöd att komma igång med din yoga regelbundet och som på djupet vill utforska vad ett regelbundet utövande kan ge.  Du kanske har funderat på att gå en yogalärarutbildning, men kommit fram till att du mer vill studera yogan för din egen skull än för att leda andra. Eller så går du tankarna att gå en yogalärarutbildning men vill fördjupa dig först innan du bestämmer dig. I den här kursen får du massor av verktyg och kunskap om hur du kan leva lite lättare, gladare och friskare med hjälp av yogan, men du blir inte certifierad till att leda andra. Det är mer en certifiering i att leda dig själv. Vi närmar oss yogan med humor, värme och acceptans för oss själva och varandra.

 

Välkommen på ett halvår personlig utveckling och lärande!

Förkunskaper: Du ska gärna ha utövat kundaliniyoga, Livsyoga, breathwalk eller medicinsk yoga tidigare.

Lärare: Camilla Lund Elander och gästlärare.

Varmt välkommen!

 

Pattern vector created by  – www.freepik.com

 

 


Recent Projects

Gratis breathwalk i Edsviken 26/3

Nivå: Grundläggande