Medicinsk yoga – 40 dagar rehab

Medicinsk yoga – 40 dagar rehab

Nivå: grund

Medicinsk yoga – 40 dagar med yogiskt rehab

Yoga är fantastiskt!  Men för att uppleva större förändringar i måendet behöver du yoga regelbundet. Gärna varje dag.

Hjärnan är formbar och plastisk hela livet, vilket gör att du kan påverka hjärna genom hur du väljer att leva ditt liv. Upprepade hälso-och glädjefrämjande handlingar upparbetar nya neurologiska spår. Med varje andetag och varje handling har du förmågan att påverka din hälsa, din hjärna och ditt sinnestillstånd.

Enligt yogan tar det ca 40 dagar för att bryta en gammal vana och ersätta den med en ny. Att ge sig själv 40 dagar med regelbunden yoga kan ge det skifte som behövs för att släppa gamla mönster och förankra nya goda livs- och glädjefrämjande mönster.
I den här kursen gör vi sköna , enkla övningar för att balansera kroppen och sinnet från grunden hämtade från kundaliniyogan/den medicinska yogan. Du stöd och inspiration till att yoga i din takt hemma.  När vi ses gör vi  djupgående yogapass som bjuder in livskraft, närvaro och som gör kroppen och ryggen mer flexibel.

Vi gör mjuka sköna kundaliniyogapass och meditationer för avslappning och vila. Vi fokuserar på andningsövningar som minskar stress i kroppen och övningar som bidrar till ökad rörlighet och lugn.

Passar dig som behöver få ned stressnivån i kroppen och/eller av andra anledningar behöver en lugnare form av yoga. Vi tar hjälp av kundaliniyogans tekniker, men också av tankar från den kinesiska medicinen samt kunskap från den västerländska forskningen om hur yoga, meditation och rörelse påverkar kroppen och hjärnan.

 

Kursen innehåller:

Yogaträffar (2 hr  och 15 min) med yoga, meditation och utbyte av erfarenheter
Egen daglig yoga och meditation
Uppföljning med ”yogadagbok”
Stödjande material med artiklar, forskning och yogapass.
Tid: tisdagar kl 10.00-12.15.

Datum:

15 oktober

22 oktober

(20 oktober uppehåll)

5 november

12 november

19 november

( 26 november uppehåll)

3 december

10 december

Lokal: Yoga Dimensions Edsviken. En liten oas med yoga i Edsvikens hjärta. Här erbjuder vi enskilda konsultationer med yoga terapi och små yogagrupper för dig som vill utveckla ditt yogande på ett djupare plan. Här kommer du även få möta hunden Denver som också tycker om yoga. Adress skickas i samband med bokningsbekräftelse. Lokalen är endast öppen i samband med yogakursen.

Pris: 2500 kr inkl. moms och kursmaterial.

Max 8 deltagare. Lärare: Camilla Lund Elander

Att ta med:

Mjuka kläder. Inga skor behövs vi yogar barfota.
Vattenflaska med lock.
Observera! Om du har en kroniska eller akuta fysiska eller psykiska besvär så tala med din läkare först för att se om mjuk yoga kan vara en lämplig aktivitet för dig.

Lärare: Camilla Lund Elander. Camilla är utbildad kundaliniyogalärare  och studerar sedan 5 år tillbaka ” Yoga Therapy” och har ett stort intresse för hur yoga och meditation stimulerar kroppen, hjärnan och själen till självläkning. Hon är även breathwalkinstruktör och har lång erfarenhet att leda deltagare som av olika skäl behöver ta det lite lugnare i yoga/breathwalk.

 

Boka


Recent Projects

Gratis breathwalk i Edsviken 26/3

Nivå: Grundläggande