Yoga för bättre hjärthälsa

Yoga för bättre hjärthälsa

Det finns många saker vi kan göra för att stärka vårt hjärtas hälsa och förebygga sjukdom.

En av de sakerna är att utöva yoga regelbundet.  Yoga kan hjälpa oss  att bl.a.  sänka stressnivåerna, förbättra cirkulationen och balansera blodtrycket.

Vi gör mjuka övningar och andningsövningar. Varje pass innehåller också avslappning och meditation.

Du får övningar att göra på egenhand hemma mellan träffarna. Avsätt gärna 10-30 minuter per dag för yogaövningar under perioden för att få ut det mesta av kursen. Du får också enkla hälsofrämjande tips både utifrån vad västerländsk forskning säger gynnar hjärthälsa och utifrån den österländska medicinens erfarenhet.

Du kommer får forskning och artiklar samt inspelningar som läggs upp på lärplattformen Canvas. Inbjudan till Canvas kommer före kursstart.

Kursen passar dig som vill förebygga sjukdom, stärka din hjärthälsa, få verktyg att balansera blodtrycket eller behöver komma ner i stressnivå. Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att vara med.

Om du har hjärtproblematik eller annan kronisk sjukdom, rådfråga först med din läkare om mjuk yoga är en bra aktivitet för dig.  Våra kurser eller övningar ersätter aldrig ordinarie vård och vi ger inte medicinska råd.

Intäkterna för den här kursen går till Hjärt-lungfonden.

3 tillfällen online.

Pris: Donation till Hjärt-lungfonden. Du betalar det vad du har möjlighet till och alla bidrag oavsett storlek gör skillnad. Donation kan förslagsvis mellan 300-750 kr, men du betalar bara det du vill och kan.

Dag & tid: Måndagar kl. 19.00-20.30.

Datum: 29 augusti, 5 september och 12 september.

Var: Online via Zoom.

Lärare: Camilla Lund Elander från YOGA DIMENSIONS

Camilla har många års erfarenhet att undervisa yoga och meditation, med ett stort intresse för yoga som ett verktyg för att förebygga sjukdom och ohälsa.

För att boka plats.

 

Till vår insamling till Hjärt- lungfonden, tack!

 

Varmt välkommen!

Camilla Lund Elander

 

 


Recent Projects